Nyhedsbreve

NYHEDSBREV fra Frivilligcenter Billund                                                                                              02-09-2019

Kære medlemsforeninger,

Hermed endnu en omgang gode nyheder fra Frivilligcentret!

I går har vores nyansatte centerleder, Noémi Fodor Rasmussen, haft sin første arbejdsdag.

Det er bare så stort for os at være nået så langt, og nu ved vi for alvor, at vi kan komme til at gøre en forskel i Billund Kommune.

Noémi har en baggrund som antropolog og har blandt andet arbejdet som netværks- og projektkoordinator i forbindelse med boligsocialt arbejde, og har selv været frivillig og coach i mange forskellige sammenhænge, primært med fokus på unge. Det usædvanlige navn kommer fra hendes ungarske forældre, men hun er født i Danmark og taler et smukt sjællandsk.

Hun kender i forvejen Billund Kommune, bl.a. igennem sin mand, der er født og opvokset i Grindsted, og de er netop flyttet til byen efter en årrække i Kokkedal på Sjælland. De har 2 børn, der er aktive i gokart, fodbold, svømning og gymnastik. Især gokart fylder meget i fritiden både lokalt i Grindsted og rundt på landets gokartbaner.

Vi føler virkelig, at det er et scoop, at vi har fået Noémi, og vi forventer os meget af vores samarbejde.

I løbet af efteråret vil hun kontakte de forskellige medlemsforeninger, og I er også altid velkomne til at kontakte Noémi på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. I kan glæde jer til at møde hende.

Andet nyt:

Vedhæftet mailen finder I yderligere information om 2 gratis kurser, vi tilbyder foreningerne her i efteråret:

Onsdag d. 25. september 2019 kl 17.00 – 20.00:

Grundkursus i planlagt rekruttering. Tilmelding senest onsdag d. 18/9 kl. 12.

Lørdag d. 5. oktober og lørdag d. 16. november kl 9.30-15.30

Todages skriveværksted om ansøgninger. Tilmelding senest fredag d. 27. september kl. 12.

Fredag d. 27/9 Frivillig Fredag

Der bliver ikke åbent hus på Frivilligcentret på Frivillig Fredag, da arrangementet finder sted i Billund.

Der kommer mere information fra Frivilligrådet.

                                                      

Tirsdag d. 25. februar 2020, kl. 16.00 – 21.00.

Fondskonference i Middelfart arrangeret af kommunerne i Trekantsområdet. Der kommer mere information fra Frivillighedskonsulenten.

Vær opmærksom på Realdanias kampagne ”Underværker”, hvor næste ansøgningsfrist er mandag den 16. september 2019 kl. 12.00. Realdania har i alt afsat 45 mio. kr. til ildsjæleprojekter, og forventer samlet at støtte mellem 60-80 store og små projekter. Se www.underværker.dk

Venlig hilsen, Frivilligcenter Billund

__________________________________________________________________

NYHEDSBREV fra Frivilligcenter Billund, den 01-06-2019

Kære medlemsforeninger,

hvor har vi glædet os til at kunne udsende vores første nyhedsbrev fra de nye lokaler!

Som I kan se på billedet, var der friske flyttefolk, der sørgede for, at omkostningerne til flytningen blev under en femtedel af det budgetterede! Både bestyrelse, sekretær, ægtefæller og andre støtter hjalp til.

Det er lyse og rare lokaler, og det største plus er selvfølgelig adgangen til det store mødelokale, som vi kalder det, nemlig kantinen med faciliteter.

Der går et stykke tid, før alt har fundet sin faste gænge, men lokalebookingen fortsætter som sædvanlig, og mange har allerede rost mødelokalerne.

Vi går og venter spændt på tilsagn om grundfinansiering, men der kan godt gå et par måneder endnu, før vi har svaret.

Vi er alligevel gået i gang med at formulere jobbeskrivelse og annoncering efter den centerleder, vi inderligt håber at kunne ansætte til efteråret. Vi har adskilligt nyttigt og givende arbejde, vi gerne vil sætte i gang, så vi kan være med til bakke op om alle sociale foreninger i kommunen. Noget af det kører allerede på skinner, centerleder eller ej, og vi er snart klar med en kalender. I kan dog allerede nu mærke jer følgende datoer:

Datoer med spændende arrangementer på Frivilligcenter Billund:

  1. juni Åbent hus kl 19-20.30 – ALLE er velkomne

                                                 NB: Se vedhæftet annonce

  1. juni Frivilligaften kl 19-20.30 ved Erhardt Fisker

                                                 NB: Se vedhæftet annonce

  1. september GRATIS! Grundkursus i planlagt rekruttering

                                                 Der udsendes mere information.

  1. september Frivilligcentret giver kaffe om eftermiddagen

5/10 og 16/11                        GRATIS! Todages kursus om ansøgninger

                                                 Der udsendes mere information.

På vegne af Frivilligcenter Billund, Formand Anne Eriksen

Orientering til alle medlemsforeninger og private medlemmer

FriSam har ændret navn til Frivilligcenter Billund og flytter til Nymarksvej 10 den 16. april

Vi håber at jeres forening har lyst til at flytte med til de nye lokaler på Nymarksvej 10.

Der bliver flere mødelokaler, og mulighed for at booke kantinen til ca. 50 personer.

De foreninger, der allerede har booket sig ind på datoer for lån af lokaler på Banegårdsvej efter flytningen, vil blive kontaktet.

Foreninger, der overvejer at få mulighed for at låne lokaler til møder, må gerne kontakte os snarest med ønskede datoer og omtrentligt deltagerantal, så vi kan se, om vi kan få kabalen til at gå op.

Såfremt jeres forening har noget liggende i skabene her i det gamle FriSam, bedes dette pakket ned inden den 16. april.

Hvis I ikke vil have ulejlighed med at opbevare det til de nye lokaler er klar, kan I pakke det i en flyttekasse, og sætte navn på. Så vil vi sørge for, at det bliver flyttet til de nye lokaler.

På Nymarksvej vil der blive opkrævet 200 kr. for nøgle til huset.

Hvis jeres forening har betalt 200 kr. i depositum for nøgler på Banegårdsvej, kan I komme ind og få pengene retur, eller alternativt kan I få nøgle til Nymarksvej i stedet.

Nøglen til Banegårdsvej behøver I ikke at aflevere, da der bliver isat ny lås.

Nærmere orientering følger, når vi ved, hvornår vi har nøgler til jer, og når vi præcis ved, hvor meget skabsplads hver forening kan råde over.

Dette bliver dog tidligst efter påske.

Spørgsmål vedrørende flytningen i øvrigt rettes til kontoret.

Med ønsket om et rigtigt godt samarbejde i det ny frivilligcenter.

Venlig hilsen, på vegne af bestyrelsen –

Bestyrelsesformand Anne Eriksen

Nyhedsbrev fra Frisam (12 februar 2019)

Kære medlemmer!                                                                                                                      

Hermed en kort orientering om, hvordan det går på ansøgningsfronten:         

Som tidligere meddelt søgte vi i efteråret Socialstyrelsen om støtte til etablering af frivilligcenter.

I starten af december fik vi svaret, som var et afslag, med den begrundelse, at man fandt, at vi allerede VAR et etableret frivilligcenter.

I afslaget stod imidlertid også, at vi var berettigede til at søge grundfinansiering til frivilligcentre; en pulje, som udbydes i april 2019.

Der er imidlertid den hurdle, at det kræver en betydelig større medfinansiering fra kommunens side, end de 2 første år med etableringsstøtte ville have gjort. Budgetforhandlingerne var for længst overstået, men med gode byrådsmedlemmers assistance lykkedes det at skaffe basis for at finde de 350.000 kr i medfinansiering, som kommunen skal stå for. En del af beløbet udgøres af værdien af, at der stilles egnede lokaler til rådighed. Der er lavet en samarbejdsaftale med kommunen, der sikrer, at denne medfinansiering er på plads, også hvis vi mod forventning ikke skulle opnå grundfinansiering.

Det medfører i første omgang, at vi flytter! Vi har jo længe følt os lidt klemt på pladsen i vores nuværende lejemål, så vi glæder os til at flytte kontor og aktiviteter til Nymarksvej 10 i Grindsted pr 1. april 2019. Det er selvsagt ikke hele matriklen (”Værkstedet”), vi flytter ind i, men vi får adgang til større mødelokaler samt kantinefaciliteter. Vi tager desuden navneforandring til ”Frivilligcenter Billund” for at markere skiftet.

Hvad der er endnu vigtigere: Hvis vi opnår grundfinansiering, vil der blive mulighed for at ansætte den centerleder, som er en forudsætning for, at det frivillige sociale Billund for alvor kan få vind i sejlene.

Der går jo desværre en rum tid, inden vi får svar på grundfinansieringsansøgningen, og beløbet kommer formentlig først til udbetaling i august. Så vi er ikke sikre på vores økonomiske fodfæste, men har valgt at tage imod kommunens udstrakte hånd og arbejde på at vise os værdige til fortsat, og gerne endnu større, moralsk og økonomisk opbakning.

I forbindelse med vores arbejde har vi etableret et tæt samarbejde med Frivillighuset i Varde, der har en masse erfaring, der er kommet os til gavn; bl.a. med henblik på udarbejdelse af vedtægter, regnskabs- og budgetprocedurer mv, der kan leve op til kravene for ansøgning om grundfinansiering.

Der vil derfor, i forbindelse med afholdelse af repræsentantskabsmøde d. 28. februar i FriSam (som alle BISON-medlemmer har valgt at være medlem af også), blive udsendt forslag til vedtægtsændringer.

Rent organisatorisk vil Bison fremover blive den udfarende kraft under det ny Frivilligcenter Billund. Bison har i 2018-19 gennemført en runde af Hele Danmarks Familieklub og vil starte en ny op i april.

Vi går ind i 2019 med store forventninger og håber på jeres opbakning til de ”nye tider”.

Til sidst en opfordring: Hele Danmarks Familieklub, Grindsted afdelingen, vil rigtig gerne have frivillige og familier til et nyt forløb. Se mere på https://heledanmarksfamilieklub.dk/vil-du-vaere-med/, og kontakt Steen Frøjk Søvndal, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf 51 90 93 43.

Venlig hilsen, Netværksledelsen

Anne Eriksen                          Bestyrelsesformand FriSam

Bente Christensen                Bestyrelsesmedlem FriSam

Charley Stephansen             Præst i Vestermarkskirken

Else Jensen                           Næstformand FriSam

Lisbeth Rathleff                     Ansat i FriSam

Sten Frøjk Søvndal                Sognepræst Grindsted

Nyhedsbrev fra Frisam (12 september 2018)

Kære medlemsforeninger – så er der i den grad nyt fra Bison.

Vi har i samarbejde med Billund Kommune netop søgt Socialstyrelsens pulje til opstart af frivilligcentre!! Det betyder også, at vores tidligere fondsansøgningsarbejde er sat på venteblus (efter fire afslag og to manglende svar). Der er kun sat penge af til 2 ny centre i år, og der går 2 år, inden muligheden er der igen, så vi er mildest talt spændte på svar. Det vil give os meget større chancer for at tiltrække andre fonds- og puljemidler, hvis det lykkes. Kommunen bakker helt op om dette mangeårige ønske, så vi kan få et fuldgyldigt frivilligcenter, og det er vi utrolig glade for.

Hele Danmarks Familieklub (https://heledanmarksfamilieklub.dk/) starter en Familieklub op i kommunen til september, og vi er medarrangør sammen med KFUM’s Sociale Arbejde og Steen Frøjk Søvndal som tovholder. En familieklub består af omkring 9 familier, der mødes ca. 2 gange om måneden gennem et halvt år til leg, måltider og aktiviteter. Et team af frivillige står for aktiviteterne, som vil være målrettet børn i aldersgruppen 2-12 år. Dog er yngre eller ældre børn mere end velkomne til at deltage sammen med familien. Familieklubben består af familier, der er i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde, men som alle søger et netværk og et fællesskab.

Man kan opfordre familier til at være med eller selv tilmelde sig. Det er gratis at deltage i familieklubben – det gælder også måltiderne.

Vi har taget kontakt til kommunens spritny frivilligkoordinator, Lærke Noer-Møller, og inviteret hende med til kommende møder i FriSam/Bison.

Vi har oprettet en hjemmeside, der blandt andet skal tilgodese vores formål om en god og hurtig kommunikation mellem foreninger og potentielle frivillige i kommunen.

Vi har derfor købt domænet www.frivillig-billund.dk, og hjemmesiden har faktisk været i luften fra før sommerferien. Da den ikke er helt finpudset, har vi dog valgt ikke at slå på de store reklametrommer endnu.

På vegne af netværksledelsen i BisonMed venlig hilsen,

Anne Eriksen

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

76602368/23348514

NYHEDSBREV fra Frivilligcenter Billund                                                                      01-06-2019

Kære medlemsforeninger,

hvor har vi glædet os til at kunne udsende vores første nyhedsbrev fra de nye lokaler!

Som I kan se på billedet, var der friske flyttefolk, der sørgede for, at omkostningerne til flytningen blev under en femtedel af det budgetterede! Både bestyrelse, sekretær, ægtefæller og andre støtter hjalp til.

Det er lyse og rare lokaler, og det største plus er selvfølgelig adgangen til det store mødelokale, som vi kalder det, nemlig kantinen med faciliteter.

Der går et stykke tid, før alt har fundet sin faste gænge, men lokalebookingen fortsætter som sædvanlig, og mange har allerede rost mødelokalerne.

Vi går og venter spændt på tilsagn om grundfinansiering, men der kan godt gå et par måneder endnu, før vi har svaret.

Vi er alligevel gået i gang med at formulere jobbeskrivelse og annoncering efter den centerleder, vi inderligt håber at kunne ansætte til efteråret. Vi har adskilligt nyttigt og givende arbejde, vi gerne vil sætte i gang, så vi kan være med til bakke op om alle sociale foreninger i kommunen. Noget af det kører allerede på skinner, centerleder eller ej, og vi er snart klar med en kalender. I kan dog allerede nu mærke jer følgende datoer:

Datoer med spændende arrangementer på Frivilligcenter Billund:

  1. juni Åbent hus kl 19-20.30 – ALLE er velkomne

                                                    NB: Se vedhæftet annonce

  1. juni Frivilligaften kl 19-20.30 ved Erhardt Fisker

                                                    NB: Se vedhæftet annonce

  1. september GRATIS! Grundkursus i planlagt rekruttering

                                                    Der udsendes mere information.

  1. september Frivilligcentret giver kaffe om eftermiddagen

5/10 og 16/11                         GRATIS! Todages kursus om ansøgninger

                                                    Der udsendes mere information.

På vegne af Frivilligcenter Billund, Formand Anne Eriksen

 

https://frivilligjob.dk/

Søg frivilligt arbejde

Frise

Paraply for alle frivillig centre i Danmark

Frivillighed.dk

Her findes mange kurser

Billund kommune
Frivilligt socialt arbejde
Nyheder

Nyheder fra os.

181773 Oplev Billund Experience Billund Erlebe Billund
Arrangementer i Billund kommune