Anne Eriksen

Formand for Frivilligcenter Billund og bestyrelsesmedlem i Røde Kors, Grindsted og "selvstændig" i Amnesty International

Kort om mig
Jeg er født og opvokset i Horsens, årgang 1957, 1 datter og 2 børnebørn, der bor i København.
Jeg er uddannet agronom fra Landbohøjskolen med speciale i planteavl. Jeg var lærer på Grindsted Landbrugsskole i over 30 år og derefter økologisk planteavlsrådgiver i 7 år hos Økologirådgivning Danmark i Billund. Begge var gode arbejdspladser.
Jeg har boet i Grindsted siden 1989 og er rigtig glad for det. Det er en dejlig størrelse by med stort set alt, hvad man behøver, og tæt på naturen.
Mit frivillige arbejde/indsats
Jeg er aktiv som formand for bestyrelsen for Frivilligcenter Billund, som bestyrelsesmedlem i Røde Kors Grindsted afdeling, og som ”selvstændig” i Amnesty International, hvor jeg skriver breve.

Derfor er jeg frivillig
Jeg er frivillig, fordi jeg ikke kan lade være! Det begyndte med Amnesty International, som taler stærkt til min retfærdighedsfølelse. Ingen skal sidde i fængsel på grund af deres politiske holdninger, trosretning eller seksualitet. Røde Kors er stærk både i udlandet og herhjemme både på det humanitære og sociale område, og er en troværdig og professionel organisation. Frivilligcenter Billund skaber gode rammer for frivillige i de sociale foreninger, så de kan få mest muligt ud af deres arbejde.
Overgangen fra aktiv på arbejdsmarkedet til aktiv efterlønner
Jeg har glædet mig til at kunne bruge mere tid på det frivillige arbejde samt på familie og venner, og til ikke at have halvdårlig samvittighed over, hvad jeg burde være bedre til på arbejdet. Jeg elsker stadig mit fag – planternes verden – og jeg kan godt af og til mærke et stik, hvor jeg savner det kollegiale samvær og det at formidle og bruge min viden, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg gjorde det rigtige. Det frivillige arbejde er for mig en nødvendig og god erstatning for arbejdslivet, fordi der stadig er forventninger til mig, men jeg her kan vælge at gøre de ting, som jeg gerne vil.
Der er masser, jeg kunne tage mig til i stedet for at være frivillig: Gøre mere rent, motionere mere, passe haven bedre, vaske og støvsuge bilen oftere, lave varm mad hver dag, bage, sy, strikke…….men jeg må konstatere, at dette stadig kommer ret langt nede på listen over mine aktiviteter, selv om der såmænd er tid til det også! Det handler som så meget andet om selvdisciplin, hvor jeg ikke har stået forrest i køen, da den blev uddelt.

Derfor giver det mening
Jeg har aldrig haft behov for at skulle se øjeblikkelige og klare resultater af min frivillige i Amnesty. Hvis bare én samvittighedsfange bliver løsladt efter et af de hundredevis af breve, jeg har sendt, er det helt fint. Så når nogle spørger, om det nytter, kan jeg med glad svare, at det har jeg ingen garantier for, men jeg har en stærk tro på det.
Så er jeg lidt mere utålmodig, når det gælder arbejdet i Røde Kors og Frivilligcenter Billund, nok fordi at muligheden for at få indflydelse på resultaterne af indsatsen er mere nærliggende, end når man kontakter en fængselsdirektør eller en minister i et fjernt land.
Alle tre foreninger giver mig mulighed for at gøre noget af det, jeg er bedst til: at formulere ting på skrift, at lave handlingsplaner og at bearbejde problemstillinger.

Der er ikke noget bedre, end når arbejdet lykkes, og man i fællesskab kan glæde sig over det – og det sker heldigvis ofte.

Frivilligcenter Billund
Nymarksvej 10
7200 Grindsted
Tlf. 75323261


  • Mandag - torsdag
    Kl. 09.00 - 15.00
  • Fredag
    Kl. 09.00 - 13.00
Send en besked
Ugyldig indtastning

Ugyldig indtastning

Ugyldig indtastning

Ugyldig indtastning

Ugyldig indtastning