Nyhedsbreve

Nyhedsbrev fra Frisam (12 februar 2019)

Kære medlemmer!                                                                                                                      

Hermed en kort orientering om, hvordan det går på ansøgningsfronten:         

Som tidligere meddelt søgte vi i efteråret Socialstyrelsen om støtte til etablering af frivilligcenter.

I starten af december fik vi svaret, som var et afslag, med den begrundelse, at man fandt, at vi allerede VAR et etableret frivilligcenter.

I afslaget stod imidlertid også, at vi var berettigede til at søge grundfinansiering til frivilligcentre; en pulje, som udbydes i april 2019.

Der er imidlertid den hurdle, at det kræver en betydelig større medfinansiering fra kommunens side, end de 2 første år med etableringsstøtte ville have gjort. Budgetforhandlingerne var for længst overstået, men med gode byrådsmedlemmers assistance lykkedes det at skaffe basis for at finde de 350.000 kr i medfinansiering, som kommunen skal stå for. En del af beløbet udgøres af værdien af, at der stilles egnede lokaler til rådighed. Der er lavet en samarbejdsaftale med kommunen, der sikrer, at denne medfinansiering er på plads, også hvis vi mod forventning ikke skulle opnå grundfinansiering.

Det medfører i første omgang, at vi flytter! Vi har jo længe følt os lidt klemt på pladsen i vores nuværende lejemål, så vi glæder os til at flytte kontor og aktiviteter til Nymarksvej 10 i Grindsted pr 1. april 2019. Det er selvsagt ikke hele matriklen (”Værkstedet”), vi flytter ind i, men vi får adgang til større mødelokaler samt kantinefaciliteter. Vi tager desuden navneforandring til ”Frivilligcenter Billund” for at markere skiftet.

Hvad der er endnu vigtigere: Hvis vi opnår grundfinansiering, vil der blive mulighed for at ansætte den centerleder, som er en forudsætning for, at det frivillige sociale Billund for alvor kan få vind i sejlene.

Der går jo desværre en rum tid, inden vi får svar på grundfinansieringsansøgningen, og beløbet kommer formentlig først til udbetaling i august. Så vi er ikke sikre på vores økonomiske fodfæste, men har valgt at tage imod kommunens udstrakte hånd og arbejde på at vise os værdige til fortsat, og gerne endnu større, moralsk og økonomisk opbakning.

I forbindelse med vores arbejde har vi etableret et tæt samarbejde med Frivillighuset i Varde, der har en masse erfaring, der er kommet os til gavn; bl.a. med henblik på udarbejdelse af vedtægter, regnskabs- og budgetprocedurer mv, der kan leve op til kravene for ansøgning om grundfinansiering.

Der vil derfor, i forbindelse med afholdelse af repræsentantskabsmøde d. 28. februar i FriSam (som alle BISON-medlemmer har valgt at være medlem af også), blive udsendt forslag til vedtægtsændringer.

Rent organisatorisk vil Bison fremover blive den udfarende kraft under det ny Frivilligcenter Billund. Bison har i 2018-19 gennemført en runde af Hele Danmarks Familieklub og vil starte en ny op i april.

Vi går ind i 2019 med store forventninger og håber på jeres opbakning til de ”nye tider”.

Til sidst en opfordring: Hele Danmarks Familieklub, Grindsted afdelingen, vil rigtig gerne have frivillige og familier til et nyt forløb. Se mere på https://heledanmarksfamilieklub.dk/vil-du-vaere-med/, og kontakt Steen Frøjk Søvndal, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf 51 90 93 43.

Venlig hilsen, Netværksledelsen

Anne Eriksen                          Bestyrelsesformand FriSam

Bente Christensen                Bestyrelsesmedlem FriSam

Charley Stephansen             Præst i Vestermarkskirken

Else Jensen                           Næstformand FriSam

Lisbeth Rathleff                     Ansat i FriSam

Sten Frøjk Søvndal                Sognepræst Grindsted

 

Nyhedsbrev fra Frisam (12 september 2018)

Kære medlemsforeninger – så er der i den grad nyt fra Bison.

Vi har i samarbejde med Billund Kommune netop søgt Socialstyrelsens pulje til opstart af frivilligcentre!! Det betyder også, at vores tidligere fondsansøgningsarbejde er sat på venteblus (efter fire afslag og to manglende svar). Der er kun sat penge af til 2 ny centre i år, og der går 2 år, inden muligheden er der igen, så vi er mildest talt spændte på svar. Det vil give os meget større chancer for at tiltrække andre fonds- og puljemidler, hvis det lykkes. Kommunen bakker helt op om dette mangeårige ønske, så vi kan få et fuldgyldigt frivilligcenter, og det er vi utrolig glade for.

Hele Danmarks Familieklub (https://heledanmarksfamilieklub.dk/) starter en Familieklub op i kommunen til september, og vi er medarrangør sammen med KFUM’s Sociale Arbejde og Steen Frøjk Søvndal som tovholder. En familieklub består af omkring 9 familier, der mødes ca. 2 gange om måneden gennem et halvt år til leg, måltider og aktiviteter. Et team af frivillige står for aktiviteterne, som vil være målrettet børn i aldersgruppen 2-12 år. Dog er yngre eller ældre børn mere end velkomne til at deltage sammen med familien. Familieklubben består af familier, der er i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde, men som alle søger et netværk og et fællesskab.

Man kan opfordre familier til at være med eller selv tilmelde sig. Det er gratis at deltage i familieklubben – det gælder også måltiderne.

Vi har taget kontakt til kommunens spritny frivilligkoordinator, Lærke Noer-Møller, og inviteret hende med til kommende møder i FriSam/Bison.

Vi har oprettet en hjemmeside, der blandt andet skal tilgodese vores formål om en god og hurtig kommunikation mellem foreninger og potentielle frivillige i kommunen.

Vi har derfor købt domænet www.frivillig-billund.dk, og hjemmesiden har faktisk været i luften fra før sommerferien. Da den ikke er helt finpudset, har vi dog valgt ikke at slå på de store reklametrommer endnu.

På vegne af netværksledelsen i BisonMed venlig hilsen,

Anne Eriksen

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

76602368/23348514

 

jobindex.dk

Søg mange forskellige jobs

Frise

Paraply for alle frivillig centre i Danmark

Frivillighed.dk

Her findes mange kurser

Billund kommune
Nyheder

Nyheder fra os.

Cometogether Logo Ver2
Du kan blive mentor for en ung udsat person